Slow Tourism

TAΞΙΔΙΑ ΗΠΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ (SLOW TOURISM)

Imathia A.s.A.P. | Eνα προϊόν Ήπιου Τουρισμού (Slow Tourism)

IMATHIAtransp 500x500px

 

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Med Pearls, η εταιρεία μας έχει δημιουργήσει ένα μοναδικό προϊόν Ήπιου Τουρισμού, που ονομάζεται Imathia As slow As Possible (Imathia A.s.A.P.), το οποίο θα είναι διαθέσιμο από την αρχή του Σεπτεμβρίου 2022, καθώς το πρόγραμμα είναι ακόμα σε εξέλιξη.

Το Imathia A.s.A.P. προσφέρει νέες τουριστικές εμπειρίες, τέλεια εναρμονισμένες με το πνεύμα και τις αρχές του Ήπιου Τουρισμού. Οι παρεχόμενες υπηρεσίες αυτού του νέου τουριστικού προϊόντος καλύπτουν τις 4 βασικές κατηγορίες υπηρεσιών ενός ολοκληρωμένου τουριστικού προϊόντος , δηλαδή, μεταφορά, διαμονή, διατροφή και δραστηριότητες. Τα τουριστικά πακέτα δίνουν βάση στις πρακτικές αειφόρας ανάπτυξης, είναι θεματικά σχεδιασμένα και λαμβάνουν υπόψη, όχι μόνο τις πρακτικές ανάγκες των επισκεπτών αλλά και στις συναισθηματικές και πνευματικές απαιτήσεις και ανάγκες. Με τον τρόπο αυτό, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν την ουσία των πολιτιστικών και περιβαλλοντικών στοιχείων που η Ημαθία και η Πιερία προσφέρουν.

Θα δοθεί προσοχή ώστε οι υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που προσφέρονται στους επισκέπτες, θα προσφέρουν ουσιαστικές εμπειρίες στη ζωή και στο πνεύμα τους. Ο σχεδιασμός των τουριστικών προϊόντων προωθεί το χαρακτήρα και τον πολιτισμό της Ημαθίας και της Πιερίας με αυθεντικό τρόπο.

Για το προϊόν αυτό έχουν δημιουργηθεί 10 διαφορετικά πακέτα, που επικεντρώνονται στα διαφορετικά είδη επισκεπτών, που αναζητούν νέες εμπειρίες, Ήπιου Τουρισμού. Διαφορετικά διαστήματα διαμονής, πολλές επιλογές Διαμονής και Ήπιας μετακίνησης και πληθώρα επιλογών στις Δραστηριότητες που έχουν προγραμματιστεί για να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.

Τα 10 διαφορετικά πακέτα είναι:

  • Made in Imathia Επισκεφθείτε την Ημαθία και ζήστε την περιοχή στην ολότητά της, μέσα από διάφορες δραστηριότητες και επισκέψεις στα πιο αντιπροσωπευτικά στοιχεία που έχει να προσφέρει η περιοχή.
  • History & Archaeology Η πληθώρα μουσείων και αρχαιολογικών χώρων στην περιοχή είναι έτοιμα να εξιστορήσουν τους μύθους της Ημαθίας σε όποιον είναι θέλει να ακούσει.
  • Bites of Imathia Η Ημαθία, ως ένας ονειρεμένος γαστρονομικός προορισμός, είναι έτοιμη να γεμίσει της κοιλιές και τις καρδιές σας με την εκλεκτή γαστρονομική κουλτούρα της.
  • Mother Nature of Imathia Βυθιστείτε στο καταπράσινο σκηνικό της Κεντρικής Μακεδονίας, από τους πρόποδες του Ολύμπου, ως τις όχθες του Αλιάκμονα
  • Religious Journey Ανακαλύψτε τα θρησκευτικά μονοπάτια της Ημαθίας και της Πιερίας όπως διαμορφώθηκαν από τις 4 θρησκείες των περιοχών.
  • Bikes Only Στη διάρκεια της διαμονής σας, η μετακινήσεις θα γίνονται με ποδήλατα, δίνοντας έμφαση στη νοοτροπία της Ήπιας Μετακίνησης, γιορτάζοντας τις βιώσιμες πρακτικές.
  • Ever Blossom  Στη διάρκεια της διαμονής τους οι επισκέπτες θα γνωρίσουν την τοπική κουζίνα, θα εξερευνήσουν φυσικά και πολιτιστικά μνημεία, και θα έρθουν σε στενή επαφή με η φύση και την τοπική κοινωνία.
  • Family Mode  Οικογένειες που ταξιδεύουν με μέλη κάθε ηλικίας, θα βυθιστούν στην ιστορία, τη θρησκεία, των πολιτισμό και θα αποδράσουν στη φύση μέσω διάφορων δραστηριοτήτων.
  • Team Building & Bonding  Στη διάρκεια της διαμονής τους, τα μέλη μιας ομάδας τα συνδεθούν μέσα από περιπετειώδεις δραστηριότητες, ειδικά σχεδιασμένες για τις ανάγκες τους, μέσα από διάφορα εργαστήρια και διαδρομές στην περιοχή της Ημαθίας.
  • Wellbeing & Recreation  Μια προσφορά για όσους θέλουν να νιώσουν φρέσκοι και να αναγεννηθούν, επανεκτιμώντας τον χρόνο τους και την αίσθησή του.

Η Ημαθία και η Πιερία είναι κοντά στη Θεσσαλονίκη (περίπου 40’ με το τρένο) με λιγότερους επισκέπτες αλλά με διακριτούς πόρους και στοιχεία για ενίσχυση του Ήπιου Τουρισμού.

Η περιοχή προσφέρει μία μοναδική μίξη από αστικές περιοχές με φυσικά περιβάλλοντα και μικρές πόλεις και χωριά με δικό τους χαρακτήρα και μοναδική ιστορία. Παρουσιάζουν μοναδικούς πόρους, μνημεία φυσικής,  πολιτιστικής, και άυλης κληρονομιάς, πολλοί τοπικοί παραγωγοί δημιουργούν χειροτεχνήματα και γαστρονομικά προϊόντα.

Επιπλέον υπάρχει τεράστιος αριθμός αρχιτεκτονικών μνημείων που χρονολογούνται από την αρχαία Ελλάδα, με μοναδικά ευρήματα, που σχετίζονται με ιστορικές φυσιογνωμίες, όπως ο ίδιος ο Μέγας Αλέξανδρος.

Από πλευράς τουριστικών δομών, η περιοχή προσφέρει διαφορετικές επιλογές που συνδυάζουν ξενοδοχεία και μικρότερες μονάδες, περισσότερες από τις οποίες ταιριάζουν στη φιλοσοφία του Ήπιου Τουρισμού.

Η περιοχή επίσης προσφέρει στους επισκέπτες επιλογές μετακίνησης που βοηθούν την πλοήγηση μέσα στους προορισμούς με φιλικές προς το περιβάλλον και αειφόρες, όπως η δημόσια μετακίνηση, η ενοικίαση ποδηλάτων και οι περιπατητικές διαδρομές.

Τέλος, η περιοχή προσφέρει εκδηλώσεις και δραστηριότητες σε όλη τη διάρκεια του χρόνου που σέβονται την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχή, αλλά και πολλούς παρόχους τουριστικών δραστηριοτήτων που ταιριάζουν στα πρότυπα του Ήπιου Τουρισμού.

 https://www.enicbcmed.eu/projects/med-pearls

 

 

shma1b

 

 

Πρoγράμματα Ήπιου Τουρισμού Imathia A.s.A.P.

Ενδιαφέρεστε για το ταξίδι;

Επικοινωνήστε μαζί μας για να σχεδιάσουμε #mazi το ταξίδι σας όπως ακριβώς το ονειρεύεστε.

Στοιχεία Επικοινωνίας
Παρακαλούμε συμπληρώστε το ονοματεπώνυμο σας.

Συμπληρώστε μια έγκυρη διεύθυνση E-mail.

Συμπληρώστε το τηλέφωνο σας

Παρακαλούμε συμπληρώστε το μήνυμα σας

Απαραίτητο πεδίο