Λατινική Αμερική

Λατινική Αμερική

  • Αρχική
  • Προορισμοί Εξωτερικού
  • Λατινική Αμερική - Καραϊβική

Η Λατινική Αμερική των ευφάνταστων θρύλων και παραδόσεων, που έθεσαν τις βάσεις και ανέθρεψαν ορισμένους από τους πιο επιδραστικούς πολιτισμούς της ανθρωπότητας, είναι μια περιοχή συγκλονιστικής φυσικής ομορφιάς και πολιτιστικής ταυτότητας κι ένα εκπληκτικό μωσαϊκό αντιθέσεων που καταφέρνει να γεννά ένα κρεσέντο αισθημάτων, αλλά και τις πιο απροσδόκητες ταξιδιωτικές απολαύσεις. 

Ο «Νέος Κόσμος» του πλανήτη μας σμιλεύεται, αέναα, από τον ήλιο της τροπικής του βλάστησης, από το χιόνι των παγετώνων της Παταγονίας και τα θαλάσσια ρεύματα των ωκεανών, που δίνουν νόημα στον γοητευτικό του χαρακτήρα και τη σαγηνευτική φυσιογνωμία του. Μνημεία και ναοί (Chiken Itza, Uxmal και Μάτσου Πίτσου) χαμένων, σήμερα, πολιτισμών μεταδίδουν την αρχέγονη σοφία. Η φύση ξεδιπλώνει το μεγαλείο της στα υγρά μονοπάτια του Αμαζονίου και στα φιόρδ της γης του Πυρός, όσο και στις χιονισμένες κορυφές των Άνδεων στο Περού και τη Χιλή, που επιτηρούν ευλαβικά αρχέγονες φυλές στην τροπική ζούγκλα, καθώς και ένα πολύβουο σμάρι ανθρώπων στις μεγάλες λατινικές πρωτεύουσες και μητροπόλεις του Μεξικού( Πόλη του Μεξικό), της Βραζιλίας (Ρίο ντε Τζανέιρο) και της Αργεντινής (Μπουένος Άιρες). 

Ατελείωτες εκπλήξεις, συγκινήσεις και εικόνες ξεπροβάλλουν διαρκώς, στην Καραϊβική, του ακραιφνούς εξωτισμού και των  αναρίθμητων επιλογών. Η Κούβα του Τσε, η Τζαμάικα της reggae μουσικής,  τα Μπαρμπάντος, οι Μπαχάμες και η Αρούμπα των κρυστάλλινων νερών, όσο οι πολιτείες της Αβάνας και του Σαν Χοσέ, λικνίζονται αισθαντικά  στους ρυθμούς του μάμπο και της σάλσα, προσφέροντας, απλόχερα, ανεξερεύνητους τροπικούς παράδεισους, που περιμένουν τον καθένα για να ανακαλυφθούν.