Βαλκάνια - Τουρκία - Ρωσία

Βαλκάνια - Τουρκία - Ρωσία

  • Αρχική
  • Προορισμοί Εξωτερικού
  • Βαλκάνια - Τουρκία - Ρωσία

Βαλκάνια

Σε ένα κατεξοχήν ορεινό τοπίο, ανάμεσα σε επιβλητικές οροσειρές, μεγάλες ποτάμιες πεδιάδες και δροσερά πελάγη απλώνονται τα Βαλκάνια της Ευρώπης, περιοχή μακραίωνης και πλούσιας ιστορίας, γεμάτη φιλόξενους λαούς και μνημεία μεγάλης ιστορικής αξίας και πολιτιστικής κληρονομιάς. Τα Βαλκάνια της αυθεντικής ατμόσφαιρας, των πολλών στυλ και των απανταχού ερεθισμάτων, φωλιάζουν σε μια μεγάλη αγκαλιά ιστορίας, παράδοσης και πολιτισμού και αναδεικνύονται σε έναν ταξιδιωτικό προορισμό που καταφέρνει να προσφέρει ανεπανάληπτες εμπειρίες και συγκινήσεις.

 

Τουρκία

Από τον Εύξεινο πόντο ως το Αιγαίο και τη Μεσόγειο και από τη Μικρά Ασία ως τα βάθη της Ανατολίας απλώνεται η Τουρκία, χώρα συναρπαστική και γοητευτική μέσα από το κράμα των αντιθέσεων που την γεννούν. Χρώματα, αρώματα και μια μεγαλειώδης φύση καταφέρνουν να συνθέσουν ένα εκπληκτικό μωσαϊκό ιστορίας και παράδοσης, που συνδυάζει, με τον πιο ευφάνταστο τρόπο, τη δύση με την ανατολή και αποτυπώνεται σε μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής εμβέλειας, καθώς και στην κουλτούρα ενός λαού, που καταφέρνει να ισορροπήσει ιδανικά ανάμεσα σε δυο ηπείρους και δυο κόσμους και να μετατρέψει την Τουρκία στο πιο εντυπωσιακό αμάλγαμα αντιφάσεων του κόσμου.

 

Ρωσία

Απλωμένη σε δύο ηπείρους, αχανής και μυθική η Ρωσία της Ευρώπης και της Ασίας διεκδικεί με άνεση τον χαρακτηρισμό μιας σύγχρονης υπερδύναμης στον χώρο της ιστορίας της τέχνης και του πολιτισμού. Μέσα από ένα εντυπωσιακό τοπίο φυσικών εναλλαγών, μεταξύ χιονισμένων βουνοκορφών και της  παγωμένης σιβηρικής στέπας,  η χώρα προσφέρει γενναιόδωρα τους πολιτιστικούς της θησαυρούς και καταφέρνει μέσα από τα μνημεία, την κουλτούρα και τα σπουδαία επιτεύγματα του ρωσικού λαού της  να ενεργοποιεί όλες τις αισθήσεις, να μαγνητίζει το βλέμμα και να μετατρέπει το ταξίδι σ αυτήν μια ανεπανάληπτη εμπειρία ζωής για κάθε ταξιδιώτη.