Δάσος, τραίνο
04 Ιανουάριος 2022

Ταξίδια με τρένο στην Ευρώπη

Στουτγκάρδη - Βιέννη (μέσω Τιρόλου)

south tirol gd8112d589 1920

Διάρκεια διαδρομής 9 ώρες και 45 λεπτά
Δρομολόγια: Mία φορά την ημέρα
Εισιτήρια: Από 37.90 ευρώ

Η νέα διαδρομή που προσφέρει η αυστριακή ÖBB δεν είναι η γρηγορότερη, είναι όμως η ομορφότερη. Το τρένο περνά δίπλα από τη λίμνη Κωνστάντια και φτάνει στο Ίνσμπρουκ από τον φημισμένο ορεινό σιδηρόδρομο Άλμπεργκ. Η διαδρομή είναι μεγάλης διάρκειας, αλλά στο τρένο υπάρχει εστιατόριο και σίγουρα θα δείτε τοπία που μόνο μέσω του σιδηρόδρομου θα μπορούσατε να απολαύσετε.

Λιουμπλιάνα - Βουδαπέστη (μέσω Γκρατς)

Ljubljana eugene kuznetsov yWFnpQ5YYpc unsplash

Διάρκεια ταξιδιού: 8 ώρες και 40 λεπτά.
Δρομολόγια: Μία φορά την ημέρα
Εισιτήρια: Από 40 ευρώ.

Εδώ και αρκετά χρόνια υπάρχει απευθείας σιδηροδρομική σύνδεση της Βουδαπέστης με τη Λιουμπλιάνα, αλλά αυτή η νέα γραμμή ακολουθεί μια ασυνήθιστη διαδρομή, πιο γραφική, η οποία μάλιστα διασχίζει δύο φορές το πάλαι ποτέ «σιδηρούν παραπέτασμα». Η καλύτερη εποχή για να κάνετε αυτό το ταξίδι είναι τον Ιούνιο, όταν ο ήλιος ανατέλλει στις 5 το πρωί στη Λιουμπλιάνα. Το τρένο ξεκινά στις 05:05 π.μ.

Μαδρίτη- Σαντιάγο Ντε Κομποστέλα(Highspeed)

santiago de compostela g47a08204c 1920

Διάρκεια διαδρομής: 3 ώρες και 20 λεπτά
Δρομολόγια: 4 φορές την ημέρα (από 21/12)
Εισιτήρια από 20,65 ευρώ

Η Ισπανία συνεχίζει να επεκτείνει το δίκτυο γρήγορων τρένων της. Προσθέτοντας 120 χιλιόμετρα νέας σιδηροδρομικής γραμμής μείωσε κατά ακόμα 70 λεπτά το ταξίδι από τη Μαδρίτη στη γραφική Σαντιάγο Ντε Κομποστέλα. Μια δεκαετία πριν, αυτή η υπέροχη διαδρομή γινόταν σε πάνω από 7 ώρες. Τώρα ούτε στον μισό χρόνο. Σημειώστε πως αν προγραμματίζετε ταξίδι στην πρωτεύουσα της Ισπανίας είναι αρκετά εύκολο να δείτε και άλλες πόλεις.

Γένοβα - Νάπολη (Highspeed)

naples danilo d agostino NjhHTNPkEDQ unsplash

Διάρκεια διαδρομής: 6 ώρες και 40 λεπτά
Δρομολόγια: Μία φορά την ημέρα
Εισιτήρια από 59,90 ευρώ

H ιδιωτική εταιρεία NTV Ιtalo επεκτείνει το δίκτυό της σε όλη την Ιταλία. Τώρα συνδέει τη Γένοβα με τη Νάπολη. Tο highspeed τρένο της Italo ξεκινά από την Γένοβα κάνοντας στάση στο Μιλάνο και συνεχίζει προς τη Νάπολη μέσω Φλωρεντίας και Ρώμης. Και όλο το ταξίδι των 950 χιλιομέτρων γίνεται σε λιγότερο από 7 ώρες.