Κυνήγι τρούφας στα Μετέωρα!
06 Μάρτιος 2023

Κυνήγι τρούφας στα Μετέωρα!

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών σας προτείνει μία υπέροχη εμπειρία: Κυνήγι τρούφας στα Μετέωρα! Στα πανέμορφα και άγνωστα δάση της περιοχής, σε πολύ μικρή απόσταση από την Καλαμπάκα, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν ένα ανεπανάληπτο κυνήγι τρούφας, να γευτούν μία πεντανόστιμη τρουφομακαρονάδα στο δάσος, που μαγειρεύεται με τις τρούφες που βρίσκουν τα τρουφόσκυλα, να δοκιμάσουν διάφορα είδη μανιταριών, να γνωρίσουν το γλυκό μανιτάρι, να απολαύσουν ένα εξαιρετικό κρασί, καθώς και να δροσιστούν με ένα ποιοτικό αναψυκτικό. Η εμπειρία ολοκληρώνεται με ξενάγηση στο Μουσείο.

Πρόκειται για μία ολοκληρωμένη πρόταση, μοναδική στην Ελλάδα, ενώ η σύγκρισή της με ανάλογες δράσεις στο εξωτερικό, είναι ποιοτικά, αλλά και οικονομικά ανώτερη.

Σας περιμένουμε και… καλή απόλαυση!

 

Truffle hunting at Meteora 1024x576

 

ΜΕΤΕΩΡΑ: ΚΛΑΣΙΚΟΣ TΟΠΟΣ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΤΡΟΥΦΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 Η περιοχή των Μετεώρων είναι ένας τόπος ο οποίος ενδείκνυται για την ανάπτυξη του κυνηγιού τρούφας. Διαθέτει άγριες τρούφες, ενώ η προσβασιμότητα είναι πολύ εύκολη, αφού ένα πούλμαν μπορεί να προσεγγίσει πολύ άνετα τους χώρους κυνηγιού.

Στόχος μας είναι η περιοχή να κατοχυρωθεί ως ένας αντιπροσωπευτικός τόπος κυνηγιού τρούφας στην Ελλάδα, όπου ο επισκέπτης, μεταξύ των άλλων, θα έχει αυτήν την εναλλακτική δυνατότητα, είτε σε συνδυασμό με τα μοναστήρια και τα άλλα αξιοθέατα, είτε και ως αυτόνομη δραστηριότητα που μπορεί να καλύψει ένα μεγάλο μέρος ή και ολόκληρη την ημέρα.

Το περιβάλλον είναι μαγευτικό, η διαδικασία του κυνηγιού συναρπαστική, ενώ η τρουφομακαρονάδα μένει αξέχαστη. Το γεγονός δε ότι η πρόταση αυτή συνδυάζεται με ένα από τα ελάχιστα Μουσεία Μανιταριών στην Ευρώπη και τον κόσμο, καθώς και με τη γευσιγνωσία μανιταριών, την καθιστά ανεπανάληπτη και μοναδική.

Ο αριθμός των ατόμων μπορεί να είναι από ένα έως πενήντα.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ

Το κυνήγι

Ο τρουφοκυνηγός με τα τρουφόσκυλά του,  μας περιμένουν! Αρχίζει αμέσως η αναζήτηση σε κάθε γωνιά του δάσους. Πρώτη τρούφα, δεύτερη, τρίτη…. Τα σκυλιά συνεχίζουν ασταμάτητα, ενώ οι επισκέπτες το απολαμβάνουν ακολουθώντας τα κατά πόδας. Σε λίγη ώρα σταματούν. Μας έχουν δείξει τις ικανότητές τους και απολαμβάνουν τα χάδια και την επιβράβευση των παριστάμενων.

Η γευσιγνωσία μανιταριών

Μετά το κυνήγι, αρχίζουν οι γευστικές απολαύσεις. Διάφορα είδη μανιταριών, από τα προϊόντα του Μουσείου μας περιμένουν. Στη σκιά αιωνόβιων δέντρων, δοκιμάζουμε τις γεύσεις τους, ενώ τα μπουκάλια με το κρασί ανοίγουν και ο ουρανίσκος μας ζει στιγμές ανεπανάληπτες.

 

1

 

Η τρουφομακαρονάδα

Η συνέχεια ανήκει στους σεφ. Ένας ή περισσότεροι από τους σεφ του Μουσείου, αρχίζουν το μαγείρεμα. Σε ένα καινοτόμο σκεύος, χωρητικότητας 50 πιάτων, θα φτιάξουν για όλους μία γευστικότατη τρουφομακαρονάδα, αφού προσθέσουν και ορισμένα άγρια μανιτάρια. Την ίδια στιγμή αποκαλύπτουν τα μυστικά της τρούφας και πως μαγειρεύεται. Η μακαρονάδα σερβίρεται και ο γευστικός παράδεισος ξεδιπλώνεται σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια.

Το Μουσείο

Αφού έχουμε απολαύσει την τρουφομακαρονάδα φεύγουμε για το Μουσείο. Γίνεται ξενάγηση, με ιδιαίτερη έμφαση στα μανιτάρια. Η έκπληξη, όμως, που περιμένει τους επισκέπτες, αφορά τη δυνατότητα που έχουν να επιλέξουν και να κάνουν τις αγορές τους, μεταξύ 70 διαφορετικών προϊόντων μανιταριών και τρούφας, που έχει δημιουργήσει το Μουσείο. Μάλιστα, η εξαιρετική τους συσκευασία, σε συνδυασμό με την ποιότητά τους, τα καθιστούν ιδανικά για δώρα σε προσφιλή μας πρόσωπα.

4

Το πρόγραμμα

Η διάρκεια του προγράμματος είναι περίπου 3 ώρες, ενώ η έναρξη του καθορίζεται κάθε φορά σύμφωνα με τις ανάγκες των συμμετεχόντων και τις υποχρεώσεις του Μουσείου. Η κανονική περίοδος για την πραγματοποίησή του είναι από αρχές Μαρτίου έως τέλος Οκτωβρίου. Μπορεί να πραγματοποιηθεί και σε άλλες περιόδους, αλλά με αυξημένη οικονομική επιβάρυνση, για την οποία μπορείτε να ενημερωθείτε.

Ημερομηνίες : Εκτός των ημερομηνιών αυτών, διοργανώνονται κυνήγια ομαδικά για γκρουπ, σχολεία, αλλά και privé και privé premium.

12, 25, 26/03 - 9, 15, 17, 23, 30/04 - 1, 14, 21, 28/05 -  4, 5, 18, 25/06 - 16, 30/07 - 13, 20/08 - 3, 10, 24/09 - 1, 8, 15, 28, 29/10

Η συμμετοχή Οι επισκέπτες μπορούν να συμμετέχουν είτε με γκρουπ έως 50 άτομα, είτε prive έως 10 άτομα, είτε prive-premium έως 10 άτομα, είτε με σχολικά γκρουπ με μειωμένη τιμή. Για κάθε έναν από τους τρόπους συμμετοχής, επικοινωνήστε μαζί μας.