Bacelona
26 Ιανουάριος 2022

9 κρυμμένα διαμάντια της Βαρκελώνης

1. Rec Comtal in Vallbona

Η γειτονιά του Torre Baró-Vallbona είναι εκεί που θα βρείτε το μοναδικό υπαίθριο τμήμα του παλιού Rec Comtal, ενός αρδευτικού καναλιού που χτίστηκε τον 10ο αιώνα σαν ρωμαϊκό υδραγωγείο. Κάλυπτε  12 χιλιόμετρα και τροφοδοτούσε με νερό την περιτειχισμένη πόλη και τα περιβόλια στην πεδιάδα της Βαρκελώνης. Ένας περίπατος στο μεσαιωνικό παρελθόν της πόλης.

 

2. Església de la Puríssima Concepció

Το Església de la Puríssima Concepció, στο Carrer d'Aragó, χτίστηκε τον 13ο αιώνα ως μοναστήρι για μοναχές στη σημερινή Via Laietana. Αλλά όταν η πόλη ανακατασκευάστηκε τον 19ο αιώνα, η εκκλησία και το μοναστήρι χρειάστηκε να αποσυναρμολογηθούν και να μεταφερθούν στη νέα τους τοποθεσία, τετράγωνο-τετράγωνο. Το μοναστήρι του 14ου αιώνα έχει δύο επίπεδα με γκαλερί και έναν μοναδικό κήπο.

 

3. Placa d'Osca

Στο παρελθόν, η Plaça d'Osca ήταν ο χώρος της πολυσύχναστης Sants. Μάλλον γι' αυτό διατηρεί το ζωηρό, λαϊκό του πνεύμα: είναι ένας τόπος συνάντησης των ντόπιων . Η πλατεία, κλειστή στην κυκλοφορία και κατάφυτη από δέντρα, περιβάλλεται από κάθε είδους μπαρ. Οι βεράντες του έχουν μεγάλη ζήτηση για ποτά πριν το μεσημεριανό γεύμα και τα καλοκαιρινά βράδια όταν πνέει αεράκι.

 

4. Convent de Sant Agustí

Το γοτθικό μοναστήρι και μέρος του κτηρίου είναι όλα όσα έχουν απομείνει από το παλιό μοναστήρι Sant Agustí, το οποίο χρονολογείται από τον 14ο αιώνα. Κατεδαφίστηκε για να φτιαχτεί στρατώνας, μετά την πολιορκία του 1714. Τώρα ανακαινισμένο, είναι ένα πολυσύχναστο μέρος για ψαγμένους ταξιδιώτες , κρυμμένο κάτω από τις καμάρες του μοναστηριού, υπάρχει ένα μπαρ με μια υπέροχη βεράντα για να πιείτε ένα ποτό!

 

5. Plaça de la Concòrdia

Όποιος βρίσκεται στην Plaça de la Concòrdia αντιλαμβάνεται  ότι το Les Corts ήταν μια πόλη και αυτή ήταν η κεντρική της πλατεία. Κλειστή στην κυκλοφορία, περιβάλλεται από κτίρια του 18ου και του 19ου αιώνα, ενώ υπάρχουν ακόμη και μερικά καταστήματα εποχής. Το στολίδι της γειτονίας  είναι η έπαυλη Modernista, Can Deu, με μια φανταστική, διαμορφωμένη εσωτερική αυλή

 

6. Plaça de Sant Gaietà

Αν δεν υπήρχε το γεγονός ότι δεν υπάρχει φράχτης που να εμποδίζει την πρόσβαση, κάποιος θα πίστευε ότι η Plaça de Sant Gaietà ήταν ένα ιδιωτικό αίθριο. Μια μικροσκοπική δημόσια πλατεία, καλυμμένη με κόκκινα πλακάκια και περιτριγυρισμένη από λουλούδια και βουκαμβίλιες. Οι άνθρωποι που μένουν στα δέκα σπιτάκια γύρω είναι προνομιούχοι. Αυτό το ρομαντικό σημείο είναι γνωστό τοπικά ως el Raconet, η μικρή γωνιά.

 

7. Plaça de les Santes Creus

Τον 16ο αιώνα το αστικό κέντρο της μικρής πόλης Χόρτα αναπτύχθηκε γύρω από αυτήν την πλατεία. Στις αρχές του 20ου αιώνα, όταν η Horta προσαρτήθηκε από τη Βαρκελώνη, κατασκευάστηκε  ένα ακριβές αντίγραφο της Font de Canaletes στη Rambla που αναβλύζει ακόμα και σήμερα στην Plaça de les Santes Creus. Περιτριγυρισμένο από χαμηλά σπίτια και με αρκετή σκιά κάτω από τα δέντρα του, ένα εξαιρετικό μέρος για να χαλαρώσετε ένα ηλιόλουστο απόγευμα.

 

8. Plaça de Masadas

Η Plaça de Masadas, στην καρδιά της La Sagrera, χτίστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα και είναι μια από τις λίγες στοές πλατείες που έχουν απομείνει ακόμα στην πόλη. Για μεγάλο μέρος του περασμένου αιώνα υπήρχε μια σκεπαστή αγορά εκεί, αλλά κατεδαφίστηκε τη δεκαετία του 1990 και η πλατεία άνοιξε ξανά για το κοινό, όπως είναι σήμερα. Την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα υπάρχει μια υπέροχη αγορά που πουλάνε  παλιά παιχνίδια.

 

 9. Plaça de Prim

Η Plaça de Prim έχει τα παλαιότερα σπίτια που μπορείτε να βρείτε στο Poblenou, μια γειτονιά με ναυτικό παρελθόν. Τα περασμένα χρόνια κατοικούσαν ψαράδες. Η πλατεία είναι απλή αλλά γοητευτική, με τρία δέντρα ombu, ένα σιντριβάνι και μόνο ένα εστιατόριο που, περιττό να πούμε, μαγειρεύει θαλασσινά. Ένα ήσυχο καταφύγιο στη μέση της πόλης.