Περού
29 Νοέμβριος 2021

7 Πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο Περού

Machu Picchu

machu 1861803 1920

Χτισμένη ψηλά στα 300 μέτρα πάνω από τον ποταμό Urubamba, η υπέροχη πόλη των Ίνκας, το Μάτσου Πίτσου, είναι ένα από τα πιο εκπληκτικά σκηνικά παλιάς εγκαταλειμμένης αρχαίας πόλης. Εκπληκτικό επίσης είναι και το φυσικό περιβάλλον, με τις κορυφές των βουνών να την περιβάλλουν.

Οι αρχιτεκτονικοί θησαυροί του Κούσκο

cusco renny gamarra TuaegWPTqyU unsplash

Η βόλτα στους δρόμους του Κούσκο είναι σαν να περιπλανιέσαι σε ένα μουσείο, με ιστορία χτισμένη πάνω σε αυτό το Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Η πόλη έχει ένα απέραντο ηλιόλουστο τοπίο μαζί με τον θησαυρό των Ίνκας και των Προ-Ίνκας.

 

Λίμνη Τιτικάκα

titicaca 2

Το λαμπερό γαλάζιο νερό της λίμνης Τιτικάκα περιβάλλεται από κυματιστούς λόφους και όμορφα μικρά χωριά. Η τοποθεσία της λίμνης είναι ένας συνδυασμός εκπληκτικού περιβάλλοντος και παράδοσης. Καθισμένη στα 3.820 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, η λίμνη Τιτικάκα είναι γνωστή ως η υψηλότερη λίμνη στον κόσμο

 

Vinicunca Rainbow Mountain

rainbow mountain 6468322 1920

Vinicunca είναι το γεωλογικό όνομα του συγκλονιστικού βουνού που μοιάζει με ουράνιο τόξο στο Περού. Είναι μια ασύλληπτη και όμορφη πέτρινη διάταξη της οροσειράς των Άνδεων που βρίσκεται στα 5.200 μέτρα, στο μεγάλο στρώμα πάγου Ausangate, περίπου 60 μίλια νοτιοανατολικά της πόλης Κούσκο. Είναι γνωστό ως το Βουνό Ουράνιο Τόξο.

The Inca trail

inca trails kal visuals EwMRs8vshyw unsplash

Το μονοπάτι των Ίνκας είναι ένα εμβληματικό ταξίδι, ακολουθώντας τα βήματα των Περουβιανών Ίνκας. Προσφέρει έναν απαράμιλλο συνδυασμό ιστορίας και εντυπωσιακού τοπίου, το παλιό μονοπάτι των Ίνκας τρέχει δίπλα στον εκπληκτικό ποταμό Ουρουμπάμπα, διασχίζει βουνά και δάση, περνώντας μερικά ερείπια οχυρών πριν φτάσει στη χαμένη πόλη του Μάτσου Πίτσου.

 

Sand dunes in Huacachina

Huacachina willian justen de vasconcellos HfLYdUePGyc unsplash

Το Περού είναι ένα έθνος με παγκόσμια ρεκόρ: το πιο αδιανόητο φαράγγι, τα πιο παλιά λείψανα και το σπίτι των πιο υπερυψωμένων αμμόλοφων στη Νότια Αμερική! Βρείτε τον παράδεισο της ερήμου της Huacachina. Μια μικρή πόλη που βασίζεται σε μια παλιρροϊκή λίμνη και φοίνικες, που μοιάζει να βρίσκεται πολύ μακριά από την εικόνα του υπόλοιπου Περού.

 

Nazca Lines

Nazca lines

Οι γραμμές Nazca είναι ό,τι πιο ωραίο μπορείς να βρεις στο Περού. Αυτά τα απαρχαιωμένα γεωγλυφικά στην έρημο Nazca δεν μπορούν να εξηγηθούν. Οι Γραμμές Nazca είναι αποδεκτό ότι ξεκίνησαν το 500 π.Χ. από τον πολιτισμό της Nazca και εξακολουθούν να είναι ένα θαύμα. Πώς είναι δυνατόν πρωτόγονα άτομα να κατασκευάζουν τέτοια απρόβλεπτα σχέδια στην έρημο;