- Αρχική
- Θεματικά Ταξίδια
- City Breaks
- Βουδαπέστη για την 25η Μαρτίου [5ημ.]
Βουδαπέστη για την 25η Μαρτίου [5ημ.]
από 295 €
Η Βουδαπέστη, η "βασίλισσα του Δούναβη", είναι ένας προορισμός που μαγεύει με την εντυπωσιακή του αρχιτεκτονική, τις ιστορικές γέφυρες και τα πολυτελή ιαματικά λουτρά. Συνδυάζοντας την αριστοκρατική γοητεία της Βούδας με τον ζωντανό ρυθμό της Πέστης, η πόλη προσφέρει εμπειρίες για κάθε επισκέπτη. Περιηγηθείτε στο Κάστρο της Βούδας, απολαύστε τη θέα από τον Λόφο Γκέλερτ και φωτογραφηθείτε στο Κοινοβούλιο – ένα από τα πιο εντυπωσιακά κτίρια της Ευρώπης. Το βράδυ, κάντε κρουαζιέρα στον Δούναβη, δειπνήστε σε τοπικές ταβέρνες ή ανακαλύψτε τα θρυλικά ruin bars. Η κουλτούρα, η ιστορία, τα λουτρά και η nightlife συνδυάζονται ιδανικά, καθιστώντας τη Βουδαπέστη έναν από τους πιο ολοκληρωμένους city break προορισμούς στην Ευρώπη.

Εκμεταλλευτείτε το νέο πρόγραμμα Άτοκων Δόσεων:
Έως 8 Άτοκες Δόσεις σε όλα τα ταξίδια με την χρήση της πιστωτικής σας κάρτας.
Highlights
- ΠΑΡΑΔΟΥΝΑΒΙΑ ΧΩΡΙΑ
- BIENNH
- ΤΣΙΓΓΑΝΙΚΑ ΒΙΟΛΙΑ
- ΣΚΕΠΑΣΤΗ ΑΓΟΡΑ
- ΠΑΡΚΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη στις 24/03
Πρόγραμμα εκδρομής
ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ – BUDAPEST BY NIGHT
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και επιβίβαση στην πτήση για την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας. Φτάνουμε στην φημισμένη πρωτεύουσα και χωρίς να χάσουμε χρόνο ξεκινάμε την ξενάγηση στην πόλη. Θα δούμε την πλατεία των Ηρώων με το μνημείο της Χιλιετηρίδας, το Ζωολογικό κήπο, τα λουτρά Σετσενι, μόνιμο τσίρκο της πόλης, τη λεωφόρο Αντράσυ με τα καλοδιατηρημένα κτίρια, την Οπερα, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου, την ακαδημία τον επιστημών και θα αφήσουμε το πνευματικό κέντρο της μεγαλοαστικής τάξης της Πέστης, περνώντας στην βασιλική Βούδα από τη Γέφυρα των Λεόντων, όπου βρίσκεται ο λόφος των Ψαράδων. Στο κέντρο του λόφου με το Βασιλικό ανάκτορο των Αψβούργων, πόλη-κάστρο από τον 17ο αιώνα, βρίσκεται η πλατεία της Αγίας Τριάδας. Εκεί δεσπόζει ο ναός της Θεοτόκου, γνωστός ως ναός του Ματθία, που ιδρύθηκε το 1250. Θα έχουμε χρόνο να απολαύσουμε ένα ζεστό κρασί ή έναν καφέ με υπέροχη θέα στην Πέστη. Η βόλτα μας θα καταλήξει στην κεντρική αγορά της οδού Βάτσι Ούτσα. Στη συνέχεια μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Για το βράδυ, σας προτείνουμε μία νυχτερινή βόλτα, κρουαζιέρα στο Δούναβη, όπου θα θαυμάσετε τα αξιοθέατα κάτω από τα φώτα της πόλης, όπου βέβαια δεσπόζει και το μεγαλοπρεπές Κοινοβούλιο. Διανυκτέρευση.
ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΠΕΖΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΙΣ ΜΑΓΙΚΕΣ ΓΩΝΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ (ΠΑΡΚΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ – ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΕ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΡΩΤΟ ΒΑΓΟΝΙ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ – ΣΚΕΠΑΣΤΗ ΑΓΟΡΑ – VACI UTCA)
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και σήμερα θα κινηθούμε στην πόλη χρησιμοποιώντας τα μέσα μαζικής μεταφοράς με τη βοήθεια του έμπειρου συνοδού μας, ώστε να γνωρίσουμε τα απόκρυφα σημεία της μαγικής αυτής πόλης. Θα κατευθυνθούμε στο Πάρκο της Πόλης ( Varosliget) στα Ουγγρικά, είναι ένας αγαπημένος προορισμός τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους επισκέπτες της Βουδαπέστης, χάρη στα πολλά σημεία ενδιαφέροντος που θα βρείτε εκεί. Διάφορα μουσεία, Ζωολογικός κήπος, το Κάστρο Vajdahunyad, τα διάσημα Ιαματικά Λουτρά Σέτσενι, η Πλατεία Ηρώων και άλλα πολλά που σε συνδυασμό με το καταπράσινο τοπίο, καθιστούν την επίσκεψη απαραίτητη. Στη συνέχεια θα μπούμε στην πρώτη γραμμή μετρό της Βουδαπέστης που λειτούργησε το 1896 και θα μεταβούμε στην περίφημη σκεπαστή αγορά της Βουδαπέστης. Έπειτα θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή μας στον κεντρικό πεζόδρομο Vatci Utca για να πραγματοποιήσουμε τις αναμνηστικής αγορές μας και να δειπνήσουμε σε ένα από τα περίφημα ουγγρικά εστιατόρια.
ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΒΙΕΝΝΗ
Για σήμερα σας έχουμε ετοιμάσει μια υπέροχη προαιρετική εκδρομή στην Αυστριακή πρωτεύουσα, τη Βιέννη. Στην περιήγησή μας βλέπουμε το Κούνστχαους ένα σύμπλεγμα κτιρίων αφαιρετικής τεχνοτροπίας και το μπαρόκ ανακτορικό συγκρότημα Μπελβεντέρε του πρίγκιπα Ευγενίου της Σαβοΐας, σήμερα Πινακοθήκη με έργα τέχνης καλλιτεχνών της νεότερης περιόδου και του κινήματος του Μοντερνισμού. Συνεχίζουμε με την πλατεία Καρόλου όπου βρίσκεται ο Ναός του Αγίου Καρόλου Βορρομαίου και το Μέγαρο του Συλλόγου των Φίλων της Μουσικής και εισερχόμαστε στην περίφημη Ρίνγκστρασσε (δακτύλιος του ιστορικού κέντρου). Εδώ θα δούμε την Κρατική Όπερα, το χειμερινό αυτοκρατορικό ανακτορικό συγκρότημα της Χόφμπουργκ, τα δίδυμα Μουσεία Ιστορίας της Τέχνης και Φυσικής Ιστορίας, το τετράγωνο των Μουσείων, το Κοινοβούλιο, το άλλοτε Αυτοκρατορικό Θέατρο απέναντι από το Δημαρχείο, το Πανεπιστήμιο, και τη Βοτίφκιρχε (εκκλησία του Τάματος). Θα περπατήσουμε στην ιστορική ελληνική γειτονιά με τις ελληνορθόδοξες εκκλησίες του Αγίου Γεωργίου και της Αγίας Τριάδας και διασχίζοντας πεζοί το ιστορικό κέντρο, με τον περίφημο καθεδρικό ναό Αγίου Στεφάνου, θα καταλήξουμε στην Πλατεία του Δημαρχείου. Το απόγευμα επιστροφή στη Βουδαπέστη.
ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΠΑΡΑΔΟΥΝΑΒΙΑ ΧΩΡΙΑ
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και ξεκινάμε τη σημερινή μας εκδρομή στα περίφημα παραδουνάβια χωριά της Ουγγαρίας. Στην όμορφη διαδρομή κατά μήκος του Δούναβη θα σταματήσουμε πρώτα στο γραφικό χωριό Αγ. Ανδρέας, τόπος πολλών φημισμένων καλλιτεχνών. Συνεχίζουμε για το Βίσεγκραντ, γενέτειρα του Καρλομάγνου. Ακολουθεί η πρώτη πρωτεύουσα των Ούγγρων, το Έστεργκομ με τον τεράστιο καθεδρικό ναό όπου βρίσκεται ο θρησκευτικός θησαυρός των Ούγγρων. Το μεσημέρι επιστρέφουμε στην Βουδαπέστη για να έχετε επιπλέον χρόνο να κάνετε οποιαδήποτε επίσκεψη επιθυμείτε. Εμείς προτείνουμε να επισκεφτείτε το Κοινοβούλιο. Είναι ένα επιβλητικό κτίριο στις όχθες του Δούναβη. Αξίζει να το θαυμάσει κανείς τόσο την ημέρα, για να δει την μεγαλοπρέπειά του και την υπέροχη αρχιτεκτονική, όσο και το βράδυ, για τον υπέροχο φωτισμό του. Ιδιαίτερα μαγευτικός είναι ο αντικατοπτρισμός του στο ποτάμι. Οι καλύτερες φωτογραφίες βγαίνουν από την Βούδα, όμως είναι ωραίο να πάει κανείς και από την μπροστινή πλευρά και να το θαυμάσει από κοντά. Οι τρεις επιβλητικές αίθουσες είναι επισκέψιμες και μπορείτε να ξεναγηθείτε με τη χρήση ακουστικών. Από εκεί μπορείτε να επισκεφτείτε και την σκεπαστή αγορά, γεμάτη με παραδοσιακά προϊόντα.
ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Παίρνουμε το πρωινό στο ξενοδοχείο, έχουμε χρόνο για μια τελευταία βόλτα στην πόλη και μετά πηγαίνουμε στο αεροδρόμιο για να επιστρέψουμε στην Ελλάδα.
Σημείωση: Η σειρά του προγράμματος μπορεί να διαφοροποιηθεί λόγω συνθηκών, χωρίς καμία παράλειψη.
WIZZAIR
ΘΕΣ/ΝΙΚΗ - ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ 14:20 - 15:00
ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗ 11:05 - 13:45
- Αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήσεις της Wizzair
- Αποσκευές: 1 προσωπικό αντικείμενο (γυναικεία τσάντα, backpack κλπ) το οποίο πρέπει να χωράει κάτω από το μπροστινό σας κάθισμα και 1 χειραποσκευή έως 10kg με διαστάσεις 55x40x23εκ.
- Διαμονή στο ξενοδοχείο της επιλογής σας με πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο
- Μεταφορές - περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο σύμφωνα με το πρόγραμμα
- Έμπειρος τοπικός επίσημος ξεναγός, μόνος κάτοικος Βουδαπέστης
- Ασφάλιση αστικής ευθύνης
- Φόροι αεροδρομίου 165€ / άτομο
- Είσοδοι σε αξιοθέατα & Δημοτικοί φόροι πόλεων (12 ευρώ ανά άτομο συνολικά)
- Ημερήσια εκδρομή στη Βιέννη: 70€ ενήλικες & 50€ παιδιά έως 12 ετών (μεταφορές & περιήγηση)
- Κρουαζιέρα στο Δούναβη: 30€ ενήλικες & 25€ παιδιά έως 12 ετών (μεταφορά & ξενάγηση εν πλω)
- Τσιγγάνικα Βιολιά: 60€ ενήλικες & 45€ παιδιά έως 12 ετών (μεταφορά και φαγητό με παραδοσιακή μουσική)
Τιμοκατάλογος
19760
285€
235€
165€ / άτομο
335€
275€
165€ / άτομο
Στην σελίδα αυτή μπορείτε να κλείσετε μόνοι σας το ξενοδοχείο της επιλογής σας, ξεναγήσεις, καθώς και ημερήσιες εκδρομές.
Τα γραφεία μας
Αθήνα: Ιπποκράτους 58
Κολωνάκι, 2ος όροφος, ΤΚ. 10680
Τηλ: 210 6927 000
Email: info@mazitravel.com
Θεσσαλονίκη: Τσιμισκή 85
7ος όροφος, ΤΚ. 54622
Τηλ: 2310 238 025
Email: info@mazitravel.com
MAZI TRAVEL SERVICES ΙΚΕ
ΕΟΤ: 0933Ε60000175001
Αρ. ΓΕΜΗ: 129214006000
