Flavors
22 Οκτώβριος 2021

Τα 5 καλύτερα σημεία στην Ινδία για τους λάτρεις του φαγητού

Η Ινδία είναι μία από τις χώρες του κόσμου με εξαιρετικά μεγάλη ποικιλία όσον αφορά τα κλιματικά, γλωσσικά  και πολιτιστικά της χαρακτηριστικά. Η αντανάκλαση αυτών των στοιχείων μπορεί να φανεί καλύτερα μέσα από το (καυτερό) Ινδικό φαγητό. Η κάθε πόλη σε όλη την χώρα έχει το δικό της μοναδικό γαστρονομικό στυλ και τις δικές της γεύσεις. Από το βορρά έως το νότο, η κάθε περιοχή διαθέτει τις δικές της γεύσεις που περιμένουν να τις αναλύψετε τρώγοντας στα καλύτερα σημεία της Ινδίας.Η Ινδία είναι μία από τις χώρες του κόσμου με εξαιρετικά μεγάλη ποικιλία όσον αφορά τα κλιματικά, γλωσσικά  και πολιτιστικά της χαρακτηριστικά. Η αντανάκλαση αυτών των στοιχείων μπορεί να φανεί καλύτερα μέσα από το (καυτερό) Ινδικό φαγητό. Η κάθε πόλη σε όλη την χώρα έχει το δικό της μοναδικό γαστρονομικό στυλ και τις δικές της γεύσεις. Από το βορρά έως το νότο, η κάθε περιοχή διαθέτει τις δικές της γεύσεις που περιμένουν να τις αναλύψετε τρώγοντας στα καλύτερα σημεία της Ινδίας.


#1. Μουμπάϊ

sid saxena tsXADt9ldio unsplash
Η Μουμπάϊ είναι ένα ιερό δισκοπότηρο των foodies. Με μια άψογη συλλογή από πρωτοποριακά και παραδοσιακά εστιατόρια, πάγκους φαγητού δρόμου, μπαρ παλιάς σχολής και καφετέριες σε στιλ ντελικατέσεν, η Μουμπάϊ έχει πολλά να σας προσφέρει. 
Δοκιμάστε τις τοπικές γεύσεις όπως τα θαλασσινά της  Mangalore, τα γεύματα στο Konkani καθώς και τα άλλα τοπικά φαγητά της νότιας Ινδίας όπως το Goan Vindaloo, το κεμπάπ Mughlai, το Maharashtrian fare, την κουζίνα Gujarati και το Kerala thali. Φυσικά, δεν είναι μόνο αυτά! Απολαύστε και την διεθνή της κουζίνα, συμπεριλαμβανομένης της Περσικής, της Ευρωπαϊκής, της Μεσογειακής, της Ιταλικής, της Κινεζικής, της σύγχρονης Αμερικανικής και της Continental. 
Μην ξεχάσετε επίσης να δοκιμάσετε και τα επώνυμα πιάτα της Μουμπάϊ - Vada Pav  και  Pav Bhaji.


#2. Δελχί 

shalender kumar XjKaPInYVCM unsplash
Το Δελχί είναι επίσης γνωστό ως η «πρωτεύουσα των φαγητών της Ινδίας» και αυτό για πολύ σωστούς λόγους - φιλοξενεί το  πιο εκλεκτό street food της Ινδίας. Ανακαλύψτε τα υγιεινά φαγητά δρόμου όπως το Dahi  Bhalla, το Aloo  Chaat,  το Golgappe,  το Chole Bhature  και πολλά ακόμα.
Αν έχετε όρεξη για περισσότερα, επισκεφθείτε και τα εσωτερικά  καφέ όπως και τα βραβευμένα εστιατόρια που σερβίρουν όλα όσα μπορείτε να φανταστείτε - κυριολεκτικά! 


#3. Τζαϊπούρ 

barun ghosh wClFKcjhNcI unsplash
Γνωστή επίσης ως η «Ροζ Πόλη», η Τζαϊπούρ επιδεικνύει ιστορικά παλάτια, πολύχρωμο πολιτισμό, ζωντανές  αγορές  και την απολαυστική κουζίνα Rajasthani. Η Τζαϊπούρ είναι ένα από τα πιο αναγνωρισμένα μέρη καλού φαγητού στην Ινδία. 
Απολαύστε επιλογές χορτοφαγικού φαγητού, όπως το κλασικό Kachori,  το Gatte  ki Sabzi και το Dal Baati Churma. Οι λάτρεις του κρέατος μπορούν να ευχαριστηθούν το διάσημο  Laal Maas. Για επιδόρπιο, δοκιμάστε το παραδοσιακό  Ghevar.


#4. Γκόα 

claudia altamimi EICXhtGFDAs unsplash
Η κουλτούρα του φαγητού της Γκόα δεν περιορίζεται στα πάρτι στην παραλία και στις ολοζώντανες παμπ. Στην πραγματικότητα, αυτό που κάνει τη γαστρονομική σκηνή της Γκόα τόσο ξεχωριστή είναι η επιρροή διαφορετικών πολιτισμών κατά τη διάρκεια των αιώνων που υπάρχουν σε κάθε πιάτο. 
Η Πορτογαλία άσκησε μια σημαντική επιρροή που οδήγησε στην καινοτομία και στην εισαγωγή πολλών νέων πιάτων όπως το  Prawn  Balchao, το Pork Feijoada  και το Pork Vindaloo.
Δοκιμάστε φρέσκα πιάτα θαλασσινών μαζί με το δημοφιλές Goan  Feni. Αφήστε το μικρότερο κρατίδιο της Ινδίας να σας εκπλήξει με τη μαγειρική του ποικιλία που κυμαίνεται ανάμεσα στην Ισραηλινή, τη Μεσογειακή, τη νέα Αμερικανική, την Ιταλική, τη Μεξικάνικη, την Ευρωπαϊκή, την Continental αλλά και το σμήξιμο των διαφορετικών κουζινών!


#5. Ιντόρ

fresh jalebi 818316 1280
Το Ιντόρ, επίσης γνωστό ως «η πρωτεύουσα των εδεσμάτων της Κεντρικής Ινδίας», αυτή η όμορφη και ταπεινή πόλη, έχει κάτι για όλους. 
Απολαύστε τα καυτερά Samosa,  Kachori,  Khaman,  Pohe,  Sev και  Jalebi για πρωινό.
Κατευθυνθείτε προς τη διάσημη νυχτερινή αγορά Sarafa, ένα εμβληματικό σημείο, για να δοκιμάσετε αυθεντικές λιχουδιές όπως τα Rabadi, Jaleba,  Garadu, Bhutte  ka  Kees  και  Kulfi.

Ένα ταξίδι στο Indore είναι ημιτελές χωρίς να δοκιμάσετε και το Shikanji που είναι το εμβληματικό ποτό της πόλης.
Λοιπόν, σε ποια πόλη θα ταξιδέψετε;