Ρόντα
30 Νοέμβριος 2021

Ρόντα, Ανδαλουσία, Ισπανία

Το διασημότερο αξιοθέατο είναι η «Νέα Γέφυρα»

Ronda 1

Το 1542, λίγα χρόνια μετά την ανακατάληψη, και σε μια εποχή που σχηματίζονταν οι συνοικίες της αγοράς της Ronda, οι πολίτες της Ronda ζήτησαν μια νέα γέφυρα που θα συνέδεε απευθείας τη La Ciudad με το υψηλότερο σημείο απέναντι από το φαράγγι, μια περιοχή που ήταν μεγάλη και επίπεδη, και ιδανική για την επέκταση της Ronda.

Στα χρυσά χρόνια της Ronda του 1700 ήταν που δόθηκε τελικά η άδεια να διασχίσει το Rio Guadalevin με μια νέα γέφυρα που θα μπορούσε να μεταφέρει περισσότερη κίνηση και να είναι μια πιο άμεση διαδρομή μεταξύ El Mercadillo και La Ciudad από την παλαιότερη η οποία ήταν  περισσότερο κυκλικός ο  δρόμος μέσω του Padre Jesus. Το 1734 ολοκληρώθηκε η πρώτη απόπειρα διέλευσης του φαραγγιού σε αυτό το ύψος από τους αρχιτέκτονες Jose Garcia και Juan Camacho χρησιμοποιώντας ένα σχέδιο μονής καμάρας.

Η γέφυρά εξ αρχής χτίστηκε βιαστικά κάνοντας την ανεπαρκώς ισχυρή για να αντέξει τις πιέσεις της κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα το 1741 ολόκληρη η γέφυρα να καταρρεύσει, οδηγώντας 50 ψυχές στο θάνατο κάτω στο φαράγγι.

Η σημερινή γέφυρα είναι 98 μέτρα από τη βάση μέχρι την κορυφή και χτίστηκε από το 1759 έως το 1793, συνολικά 34 χρόνια, και εκτείνεται σε 66 μέτρα από τη μία πλευρά στην άλλη. Το αρχικό σχέδιο σχεδιάστηκε από τον Domingo Lois de Monteagudo, έναν αρχιτέκτονα μεγάλης φήμης, και πιστεύεται ότι το κάτω τρίτο της γέφυρας κατασκευάστηκε υπό τη διεύθυνση του, αν και από το 1778 δεν συμμετείχε πλέον στο έργο.

Μέχρι το 1785 οι εργασίες στη γέφυρα είχαν σταματήσει και ο διαχειριστής της Ronda, Pascual Ruiz, ζήτησε την τεχνογνωσία ενός από τους κορυφαίους αρχιτέκτονες της Ανδαλουσίας, του José Martin de Aldehuela για να ολοκληρώσει τη γέφυρα. Το αξιοσημείωτο σχέδιό του βασίστηκε στα θεμέλια της Lois de Monteagudo, μετατρέποντας τη γέφυρα σε έργο τέχνης που έκτοτε έγινε η πιο πολυφωτογραφημένη γέφυρα της Ισπανίας και ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα εικονίδια της.

Φήμες αναφέρουν ότι ο Martin de Aldehuela αυτοκτόνησε από αυτήν ακριβώς τη γέφυρα, αν και στην πραγματικότητα έζησε μια μακρά και ευτυχισμένη ζωή πεθαίνοντας πολλά χρόνια αργότερα στη Μάλαγα το 1802.

Μια φρικτή φήμη επιμένει μέχρι σήμερα ότι αιχμάλωτοι της εποχής του εμφυλίου πολέμου πετάχτηκαν στο θάνατο από τη γέφυρα και γράφτηκε από τον Έρνεστ Χέμινγουεϊ στο μυθιστόρημα Για ποιους χτυπούν οι καμπάνες, είναι μια υπέροχη ιστορία που διανθίστηκε από έναν σπουδαίο συγγραφέα, ίσως είναι αλήθεια, ίσως όχι, θα σας αφήσω να αποφασίσετε!

 

Μην Παραλείψεις

Να διασχίσεις το φαράγγι του El Tajo

Ronda 2

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να δείτε το Puerto Nuevo είναι να κατεβείτε από κάτω και να κοιτάξετε ψηλά για να καταλάβετε πραγματικά την κλίμακα αυτού του εντυπωσιακού κομματιού μηχανικής. Για να φτάσετε στον πυθμένα του φαραγγιού El Tajo, ξεκινήστε από την όμορφη πλατεία Plaza de Maria Auxiliadora, όπου υπάρχει ένας μη ασφαλτοστρωμένος δρόμος που μπορείτε να ακολουθήσετε, ο οποίος δεν είναι πολύ επίπονος αλλά γίνεται απότομος και βραχώδης εν μέρει.

Κατά μήκος της διαδρομής υπάρχουν πολλά παρατηρητήρια όπου μπορείτε να δείτε το Puerto Nuevo από διαφορετικές γωνίες, συμπεριλαμβανομένης της θέας του καταρράκτη κάτω από αυτό. Και μόλις βρεθείτε στο κάτω μέρος του φαραγγιού, μπορείτε να ακολουθήσετε τον ποταμό Γκουανταλεβίν ή να δείτε κατεστραμμένους αλευρόμυλους στο Carretera de los Molinos, οι οποίοι καταστράφηκαν από σεισμό το 1917

Να επισκεφτείτε την αρένα των ταυρομαχιών,  μία από τις παλαιότερες και μεγαλειώδεις στην Ισπανια

Ronda 3

Η Ρόντα είναι η γενέτειρα της σύγχρονης ισπανικής ταυρομαχίας και η πατρίδα της μεγαλύτερης δυναστείας της. Ήταν εδώ, κατά τον 18ο αιώνα, που ο Francisco Romero αντιμετώπισε τον ταύρο με τα πόδια για πρώτη φορά, μάλλον έφιππος. Αυτή η αρένα ταυρομαχίας κέντρισε το ενδιαφέρον ανθρώπων όπως ο Όρσον Γουέλς ή ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ. Μέσα σε αυτό, μπορείτε να επισκεφθείτε το Μουσείο Ταυρομαχίας ή τη συλλογή από πυροβόλα όπλα αντίκες.