Οικογενειακοί προορισμοί κοντά στην Αθήνα με δραστηριότητες στη φύση
18 Απρίλιος 2023

Οικογενειακοί προορισμοί κοντά στην Αθήνα με δραστηριότητες στη φύση

Δραστηριότητες στη φύση, Αθήνα

Οικογενειακοί προορισμοί κοντά στην Αθήνα με δραστηριότητες στη φύση

Σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα υπάρχουν προορισμοί για να αποδράσετε οικογενειακώς, όπου τα παιδιά θα είναι ελεύθερα να παίξουν, να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε εναλλακτικές δραστηριότητες και, φυσικά, να κάνετε στάση για φαγητό και να ανακαλύψετε γραφικά χωριά.

Ορεινή Κορινθία - Λίμνη Δόξα

Doxa lake AdobeStock 183107531

Σε περίπου δύο ώρες από την Αθήνα βρίσκεται η λίμνη Δόξα, σκαρφαλωμένη σε υψόμετρο 900 μέτρων, στην περιοχή Φενεού Κορινθίας. Γύρω από τη λίμνη Δόξα τα παιδιά μπορούν να απολαύσουν βόλτες με το ποδήλατο  και εσείς να κάνετε πικ-νικ μέσα σε ένα πραγματικά αλπικό σκηνικό. Εάν θέλετε να παραμείνετε και το βράδυ, υπάρχουν ξενοδοχεία στην Ορεινή Κορινθία.

 

Λιβαδειά

Livadia AdobeStock 131499844

η Λιβαδειά βρίσκεται μόνο 130 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα και συνιστάται ακόμα και για μονοήμερες εξορμήσεις. Μέσα στην πόλη θα βρείτε έναν υδάτινο παράδεισο, την Κρύα, με τρεχούμενα νερά, αιωνόβια πλατάνια και πέτρινα γεφυράκια.

 

Παύλιανη

pavliani parko

Τα τελευταία χρόνια η Παύλιανη από «κρυφός» προορισμός έχει γίνει ιδιαίτερα τουριστικός λόγω του πάρκου αναψυχής, που είναι ιδανικός για οικογένειες με παιδιά που επιθυμούν να περάσουν χρόνο μέσα στη φύση. Παιχνίδια στη φύση, γεφύρια, πεζοπορίες και στάση στο χωριό για διαμονή και φαγητό είναι μόνο μερικά απ' όσα θα απολαύσετε στην Παύλιανη, ενώ αξίζει να ανακαλύψετε και τα τριγύρω ηπειρωτικά χωριά.