ταρταρ σολομού
11 Φεβρουάριος 2022

Ο Γαστρονομικός παράδεισος της Λυών

Paul Bocuse, Georges Blanc, Christian Têtedoie, Pierre Orsi, Guy Lassausaie και Mathieu Viannay είναι κάποιοι από τους κορυφαίους σεφ που έχουν περάσει από τα εστιατόρια της Λυών. Με 4300 εστιατόρια και 20 από αυτά βραβευμένα με αστέρι Michelin η Λυών δικαίως θεωρείται η «Γαστρονομική πρωτεύουσα του πλανήτη».Η Λυών όμως έχει έναν ακόμη άσο στο μανίκι της, τους αμπελώνες της, στους οποίους παράγεται μια ποικιλία από τα καλύτερα κρασιά της Γαλλίας μα και της Ευρώπης.

Με την γκουρμέ γαστρονομία να είναι το δυνατό της χαρτί, και κκκκδίνει απλόχερα την ευχάριστη εμπειρία να απολαύσουν γεύσεις που θα τους μείνουν αξέχαστες.

luxury 4330594 1920

Leon de Lyon, La Mère Léa, Café Terroi, Monsieur P, Les Loges, Le Musée,  Prairial, Jérémy Galvan είναι κάποια από τα εστιατόρια με αστέρι Michelin που σας προτείνουμε εμείς.

Η Λυών όμως , πέραν των ωραίων και γνωστών εστιατορίων της, προσφέρει γαστρονομικές απολαύσεις σε όλους τους επισκέπτες της, ακόμη και σε αυτούς που ίσως να μην μπορούν να καλύψουν ένα ακριβό δείπνο σε ένα από τα ακριβά της εστιατόρια.

Κάνοντας την βόλτα σας στην πόλη, σταματήστε να απολαύσετε φαγητά στα Bouchons Lyonnais, τα οποία είναι ουσιαστικά τοπικά εστιατόρια με εξαιρετικές γεύσεις.

raspberry pie 1987673 1920

Στα γραφικά Bouchons της πόλης, θα γευτείτε αυθεντικές γαλλικές γεύσεις σε μεγάλες χορταστικές μερίδες. Θα είναι σα να τρώτε στο σαλόνι του σπιτιού σας ένα πολύ νόστιμο και καλοφτιαγμένο φαγητό. Μην ξεχάσετε να συνοδεύσετε το γεύμα σας είτε σε κάποιο ακριβό εστιατόριο είτε σε κάποιο Bouchons, με ένα ποτήρι γαλλικό κρασί.

Bon Appetit!