Κorčula (Κόρτσουλα), Κροατία
26 Νοέμβριος 2021

Κorčula (Κόρτσουλα), Κροατία

Κόρτσουλα ή αλλιώς Μαύρη Κέρκυρα (Κόρκυρα Μέλαινα κατά τους αρχαίους Έλληνες), είναι ένα μικρό νησί κοντά στο Ντουμπρόβνικ στην Κροατία. Ο όρος Μαύρη Κέρκυρα δόθηκε στο νησί λόγω του πυκνού δάσους πεύκου που υπάρχει στο νησί.

Η Κόρτσουλα μοιάζει αρχιτεκτονικά με το Ντουμπρόβνικ και είναι το έκτο μεγαλύτερο νησί της Κροατίας. Έχει μακραίωνη ιστορία μια και κατοικήθηκε πρώτη φορά από τους μεσολιθικούς και τους νεολιθικούς χρόνους. Ένας μύθος επίσης λέει πως στο νησί αυτό γεννήθηκε ο εξερευνητής Μάρκο Πόλο.

Korcula

Γραφικό λιμάνι, μικρά σοκάκια, περίτεχνα παλιά αρχοντικά, τείχη και πύργοι είναι μερικά από τα κυριότερα χαρακτηριστικά του νησιού.  Τα πλοία σταματούν ακριβώς έξω από τα τείχη. Από εκεί οι επισκέπτες εισέρχονται στην μοναδική πύλη και ανηφορίζουν τα γραφικά δρομάκια. 

Οι αμπελώνες που θα δείτε κάνουν το τοπίο να μοιάζει με ιμπρεσσιονιστική ζωγραφιά και οι καταγάλανες βραχώδεις παραλίες κάνουν αυτό τον τόπο εξαιρετικά μοναδικό.

O πιο εύκολος τρόπος για να φτάσετε στο νησί, είναι με πλοίο τύπου καταμαράν από Ντουμπρόβνικ, καθημερινά όλο το καλοκαίρι. Το ταξίδι διαρκεί 2,5 ώρες. Μπορείτε επίσης να πάτε με φέριμποτ και από το Σπλιτ