Κλόβελι, Αγγλία
26 Νοέμβριος 2021

Ένα χωριό με είσοδο στο βόρειο Devon της Αγγλίας

Ένα χωριό με είσοδο στο βόρειο Devon της Αγγλίας

Το γραφικό, αρχαίο, ψαροχώρι Clovelly είναι μοναδικά ξεχωριστό και κάποτε ανήκε στη βασίλισσα της Αγγλίας. Από την εποχή της Ελισάβετ μέχρι σήμερα, το Clovelly ήταν σε ιδιωτική ιδιοκτησία, γεγονός που συνέβαλε στη διατήρηση της αρχικής του αρχιτεκτονικής.

Clovelly1

Κολλημένο σε έναν γκρεμό 400 ποδιών, στο Clovelly δεν υπάρχουν αυτοκίνητα. Μπορείτε να περιηγηθείτε στον απότομο λιθόστρωτο δρόμο του κατεβαίνει προς το αρχαίο ψαρολίμανο και την προκυμαία. Είναι μια κατάβαση μέσα από λουλουδιασμένες εξοχικές κατοικίες με μικρά περάσματα και στροφές.

Στο Clovelly μπορείτε να παρακολουθήσετε την ταινία της ιστορίας του χωριού, να επισκεφθείτε το κατάστημα με σουβενίρ στο Visitor Centre, να επισκεφθείτε δύο μουσεία, το Kingsley Museum και το Fisherman's Cottage. Ή κλείστε μια ξενάγηση στο χωριό με έναν ξεναγό που είναι ορυχείο πληροφοριών για την ιστορία και τις παραδόσεις του χωριού.

Clovelly 2

Για να μπείτε στο χωριό πρέπει να πληρώσετε είσοδο ! Η μικρή χρέωση εισόδου περιλαμβάνει χώρο στάθμευσης, την ταινία της ιστορίας του χωριού, την είσοδο στα δύο μουσεία, τους κήπους Clovelly Court και μια συμβολή στη διατήρηση αυτού του πολύ ιδιαίτερου χωριού.

Ενήλικες 8,50 £ ανά εισιτήριο

Παιδί 4,95 £ ανά εισιτήριο

Οικογένεια (2 ενήλικες & 2 παιδιά) 22,90 £ ανά εισιτήριο

Επισκεφτείτε το Clovelly κατά την επίσκεψή σας στα νοτιοδυτικά της Αγγλίας.