- Αρχική
- Περίοδος Εκδρομών Προσφορές
- Τοσκάνη – Φλωρεντία - Cinque Terre [5 ημ.] από Θεσσαλονίκη
Τοσκάνη – Φλωρεντία - Cinque Terre [5 ημ.]
από 595 €
Ανάμεσα στους καταπράσινους λόφους της Τοσκάνης, χτισμένη στις όχθες του ποταμού Άρνου, η Φλωρεντία, το κέντρο της Ιταλικής Αναγέννησης, είναι μια πόλη γεμάτη με πανύψηλους καθεδρικούς ναούς, παλάτια, μουσεία και μοναδικά αριστουργήματα τέχνης! Δεν υπάρχει άλλη πόλη όπως η Βενετία. Διαθέτει 180 κανάλια και 450 γέφυρες που συνδέουν 118 μικρά νησιά και υπέροχα κτίρια. Χτισμένη σε μια λιμνοθάλασσα, με εκπληκτική αρχιτεκτονική, πλούσια σε μουσεία, πλατείες, υπέροχες εκκλησίες και παλάτια.

Εκμεταλλευτείτε το νέο πρόγραμμα Άτοκων Δόσεων:
Έως 8 Άτοκες Δόσεις σε όλα τα ταξίδια με την χρήση της πιστωτικής σας κάρτας.
Highlights:
ΜΠΟΛΟΝΙΑ - ΛΟΥΚΑ - ΠΙΖΑ - ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ - ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ - ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ CINQUE TERRE / PORTOVENERE - ΣΙΕΝΑ
Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη 15/04
Περιγραφή Εκδρομής
Πτήση για Μπολόνια - Περιήγηση πόλης - Φλωρεντία
Συγκέντρωση στις 07.10 το πρωί στο αεροδρόμιο ‘’Μακεδονία’’ και επιβίβαση στο αεροσκάφος, για την απευθείας πτήση της Ryanair προς Μπολόνια. Η Μπολόνια αποτελεί μία αξιοθαύμαστη πόλη, με πλήθος αξιοθέατων για να θαυμάσετε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας. Θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας από την Piazza Maggiore, τη μεγαλύτερη πλατεία της πόλης και περπατήσουμε στα γραφικά σοκάκια. Η περιοχή είναι τόσο ατμοσφαιρική, που θα σας μαγέψει από την πρώτη στιγμή!
Θα Συνεχίσουμε τη βόλτα μας για να επισκεφτούμε τους φημισμένους πύργους Torre Asinelli & Torre Garisenda. Από την κορυφή του πρώτου μπορείτε να δείτε μέχρι την Αδριατική θάλασσα, ενώ ο δεύτερος αποτελεί την ‘’Πίζα’’ της Μπολόνια λόγω της μεγάλης κλίσης του. Θα Επισκεφτούμε , επίσης, τη Basilica di San Petronio, μία εκκλησία αφιερωμένη στον αρχιεπίσκοπο του 5ου αιώνα και προστάτη της πόλης. Σύμφωνα με την παράδοση η συγκεκριμένη εκκλησία είναι υπεύθυνη για την καθιέρωση των δίσεκτων ετών. Υπάρχουν πολλά μουσεία όπου μπορείτε να γνωρίσετε την ιστορία αυτής της μοναδικής πόλης και όποιο και αν επιλέξετε ,δεν θα σας απογοητεύσει. Παρόλο που ολόκληρη η Ιταλία είναι γνωστή για τα απίστευτα ζυμαρικά της, για την πίτσα και τις σάλτσες της, η Μπολόνια από μόνη της μπορεί να καυχιέται ότι συγκεντρώνει τα καλύτερα όλων αυτών στην πόλη της. Πρόκειται για μία πόλη με τεράστια γαστρονομική ιστορία και έχει το παρατσούκλι ‘’χοντρή πόλη’’. Μην φύγετε χωρίς να έχετε δοκιμάσει την γνήσια Μπολονέζ ή κάποια από τις φημισμένες πίτσες. Και φυσικά, συνδυάστε όποια επιλογή κι αν κάνετε, με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί, επιλέγοντας μία από τις πολλές τοπικές ετικέτες.
Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη Φλωρεντία και το ξενοδοχείο μας.
Φλωρεντία - Ξενάγηση πόλης
Η σημερινή μας μέρα θα είναι όλη αφιερωμένη στην Φλωρεντία. Θα ξεκινήσουμε με ξενάγηση στη γενέτειρα της ιταλικής Αναγέννησης που είναι γνωστή για τις καλές τέχνες και την αρχιτεκτονική. Θα δούμε την εκκλησία του Τίμιου Σταυρού, τη Σάντα Κρότσε, την πιο εντυπωσιακή εκκλησία της Φλωρεντίας και τόπος ταφής 270 επιφανών Φλωρεντίνων, ανάμεσα στους οποίος ο Γαλιλαίος, ο Μιχαήλ Άγγελος και ο Μακιαβέλι. Θα θαυμάσουμε τη γέφυρα Πόντε Βέκιο, με τα σπίτια και τα μαγαζάκια που μοιάζουν να αιωρούνται πάνω από το ποτάμι, μια από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες της Φλωρεντίας. Στην Πιάτσα ντε λα Σινιορία θα δούμε το Παλάτσο Βέκιο, έδρα της τοπικής κυβέρνησης επί επτακόσια χρόνια, στο οποίο σήμερα φιλοξενούνται αξιόλογα έργα γλυπτικής και θα φτάσουμε στην Πιάτσα Σαν Τζιοβάνι, όπου βρίσκεται ο τρίτος μεγαλύτερος καθεδρικός ναός στην Ευρώπη, η Σάντα Μαρία Ντελ Φιόρε, με τον περίφημο τρούλο του Μπρουνελέσκι, σήμα κατατεθέν της πόλης. Στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος για γεύμα και καφέ στην πιο εντυπωσιακή πόλη της Αναγέννησης και αργά το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας.
Ημερήσια εκδρομή στα χωριά Cinque Terre - Portovenere
Σήμερα μπορείτε να αξιοποιήσετε το χρόνο σας στη Φλωρεντία με τον τρόπο που εσεις επιθυμείτε ή να έρθετε μαζί μας σε μια υπέροχη προαιρετική εκδρομή στα διάσημα χωριά Cinque Terre που βρίσκονται σκαρφαλωμένα στα απόκρημνα βράχια της νότιας ιταλικής Ριβιέρα. Η περιοχή αποτελεί μία από τις ομορφότερες της δυτικής Ιταλίας και έχει ανακηρυχθεί από την UNESCO μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Με κέντρο εξόρμησης την πόλη Λα Σπέτσια, θα τα επισκεφτούμε σε μια μοναδική κρουαζιέρα και θα θαυμάσουμε τα μοναδικά χωριά Riomaggiore, Manarola και Monterosso, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για γεύμα. Στη συνέχεια, θα επισκεφθούμε το Portovenere χτισμένο στην άκρη της ιταλικής Ριβιέρας πάνω σε βραχώδη χερσόνησο και θα επιστρεψουμε στη Λα Σπέτσια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Φλωρεντία.
Σιένα - San Gimignano - Οινοποιείο - Wine Tasting
Ξεκινώντας με ένα πλούσιο πρωινό, θα ετοιμαστούμε για μια εκδρομή σε δύομεσαιωνικούς προορισμούς της Τοσκάνης. Ξεκινάμε από τη γραφική κωμόπολη San Gimignano. Ψηλοί αγέρωχοι πύργοι μας καλωσορίζουν από μακριά δίνοντας στο Σαν Τζιμινιάνο μια παραμυθένια όψη. Η πόλη των όμορφων πύργων, είναι μία από τις πιο καλοδιατηρημένες της Τοσκάνης. Στον ουρανό της υψώνονται οι εντυπωσιακοί πύργοι του 13ου αιώνα, από τους 76 που υπήρχαν, σήμερα σώζονται οι 14. Συνεχίζουμε με την πόλη-μουσείο, Σιένα. Μοιρασμένη σε δεκαεπτά “Contrada” (γειτονιές) και η κάθε μια από αυτές έχει το όνομα ενός ζώου ή κάποιου αντικειμένου. Η πανέμορφη αυτή επαρχιακή πόλη έχει μια αύρα διαφορετικής εποχής που οφείλεται εξ΄ ολοκλήρου στην αρχιτεκτονική της, που έχει διατηρηθεί ανέπαφη! Στο κέντρο της πόλης, θα έχουμε στην διάθεσή μας ελεύθερο χρόνο. Τελευταία μας επίσκεψη για σήμερα ένα από τα σημαντικότερα οινοποιεία της περιοχής. Η Τοσκάνη φημίζεται παγκοσμίως για την ποιότητα των κρασιών της. Είτε είστε λάτρης της οινοποιίας είτε όχι αυτή η επίσκεψη σε αυτό το καταπράσινο περιβάλλον θα σας αρέσει. Άφιξη αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στη Φλωρεντία και διανυκτέρευση
Φλωρεντία – Μπολόνια - Πτήση επιστροφής
Τελευταία ημέρα σήμερα, αλλά επειδή η πτήση μας είναι το μεσημέρι, αμέσως μετά το πρωινό στο αεροδρόμιο θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο της Μπολόνια για την πτήση επιστροφής. Γεμάτοι εμπειρίες, εικόνες και νέους φίλους, δίνουμε ραντεβού στο επόμενο υπέροχο ταξίδι!
RYANAIR
ΘΕΣ/ΝΙΚΗ - ΜΠΟΛΟΝΙΑ
14:00-15:00
ΜΠΟΛΟΝΙΑ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗ
16:05-19:00
- Αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήσεις της RYANAIR από Θεσσαλονίκη
- Αποσκευές: 1 προσωπικό αντικείμενο (40x20x25cm) + 1 χειραποσκευή 10κ (55x40x20cm) ανά άτομο.
- Διαμονή για 4 διαν/σεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4* με πρωινό καθημερινά Μεταφορές - περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο σύμφωνα με το πρόγραμμα ΔΩΡΟ η εμπειρία γευσιγνωσίας σε φημισμένο οινοποιείο της Τοσκάνης
- Επίσημος ξεναγός για την ξενάγηση στη Φλωρεντία
- Έμπειρος συνοδός εκδρομής
- Ασφάλεια αστικής ευθύνης
- Σύνολο Φόρων +165€
- Εισιτήρια εισόδων σε αξιοθέατα & προαιρετικές δραστηριότητες
- Δημοτικοί φόροι πόλεων Διελεύσεις - checkpoint 35€ ανά άτομο
- Ημερήσια εκδρομή & κρουαζιέρα Cinque Terre-Portovenere-Lucca: τιμή ενήλικα 70€, τιμή παιδιού έως 12 ετών 45€
Τιμοκατάλογος
27378
585€
445€
165€ / άτομο
Στην σελίδα αυτή μπορείτε να κλείσετε μόνοι σας το ξενοδοχείο της επιλογής σας, ξεναγήσεις, καθώς και ημερήσιες εκδρομές.
Τα γραφεία μας
Αθήνα: Ιπποκράτους 58
Κολωνάκι, 2ος όροφος, ΤΚ. 10680
Τηλ: 210 6927 000
Email: info@mazitravel.com
Θεσσαλονίκη: Τσιμισκή 85
7ος όροφος, ΤΚ. 54622
Τηλ: 2310 238 025
Email: info@mazitravel.com
MAZI TRAVEL SERVICES ΙΚΕ
ΕΟΤ: 0933Ε60000175001
Αρ. ΓΕΜΗ: 129214006000